BEST 50 QUESTIONS OF MISSING NUMBER SERIES- PDF WITH ANSWERS

 

Q1. 18, 40, 124, 252, 760, ?

(a) 1520 (b) 1524 (c) 2284

(d) 1564 (e) 1560

Q2. 13, 21, 37, 61, 93, ?

(a) 123 (b) 143 (c) 133

(d) 113 (e) 153

Q3. 31, 45, 61, ?, 99, 121

(a) 79 (b) 77 (c) 81

(d) 83 (e) 75

Q4. 118, 114, 123, ?, 132, 96

(a) 101 (b) 105 (c) 107

(d) 103 (e) 111

Q5. 18, 36, ?, 50, 39, 78

(a) 24 (b) 26 (c) 20

(d) 30 (e) 25

Q6. 124, 105, 88, 75, ?, 57

(a) 64 (b) 60 (c) 69

(d) 63 (e) None of these

Q7. 2500, 500, 200, ?, 96, 96

(a) 140 (b) 100 (c) 120

(d) 180 (e) 150

Q8. 12, 120, 216, ?, 372, 432

(a) 300 (b) 290 (c) 320

(d) 280 (e) None of these

Q9. 2195, 1725, 1327, 995, 723, ?

(a) 511 (b) 505 (c) 522

(d) 523 (e) 509

Q10. 2985984, 248832, 20736, 1728, 144, ?

(a) 12 (b) 27 (c) 30

(d) 20 (e) 19

Q11. 7.29, 8.41, 9.61, 10.89, 12.25, ?

(a) 14.42 (b) 14.29 (c) 13.69

(d) 13.66 (e) 13.77

Q12. 18, 34, ?, 130, 258, 514, 1026

(a) 92 (b) 122 (c) 75

(d) 66 (e) 69

Q13. 123, 150, 366, ?, 2823, 6198, 12030

(a) 1403 (b) 1348 (c) 524

(d) 1095 (e) 2417

Q14. 320, 160, ?, 240, 480, 1200

(a) 238 (b) 188 (c) 160

(d) 200 (e) 178

Q15. 12, 16, 21, 28, ?, 58, 93

(a) 31 (b) 30 (c) 39

(d) 46 (e) 48

Q16. 12, 24, 59, 81, ?, 158, 213

(a) 147 (b) 146 (c) 126

(d) 150 (e) 93

Q17. 68, 134, 232, 368, 548, ?

(a) 812 (b) 790 (c) 778

(d) 750 (e) 817

Q18. 8, 24, 96, 480, 2880, ?

(a) 20040 (b) 20000 (c) 20160

(d) 20300 (e) 20260

Q19. 20, 64, ?, 944, 3760, 15024, 60080

(a) 340 (b) 528 (c) 240

(d) 531 (e) 519

Q20. 8.41, 9.0, 9.61, 10.24, 10.89, ?

(a) 12.16 (b) 12.03 (c) 11.56

(d) 11.64 (e) 11.53

Q21. 835, 858, 887, 918, 955, ?

(a) 1064 (b) 996 (c) 975

(d) 1090 (e) 967 2

 

Q22. 32, 64, 8, ?, 2, 4

(a) 16 (b) 24 (c) 12

(d) 18 (e) None of these

Q23. 8, 9, 20, 63, 256, ?

(a) 1225 (b) 1285 (c) 1265

(d) 1295 (e) 1245

Q24. 16, 32, 80, 160, 208, ?

(a) 416 (b) 208 (c) 312

(d) 320 (e) 256

Q25. 98, 106, 122, ?, 178, 218

(a)144 (b)148 (c) 140

(d)150 (e)146

Q26. 254, 126, 62, ?, 14, 6

(a) 45 (b) 40 (c) 38

(d) 26 (e) 30

Q27. 15, 24, 18, 21, ?, 18

(a) 15 (b) 24 (c) 21

(d) 18 (e) 20

Q28. 58, 60, 66, 90, ?, 930

(a) 150 (b) 180 (c) 720

(d) 210 (e) 640

Q29. 64, 75, 84, ?, 96, 99

(a) 91 (b) 90 (c) 94

(d) 93 (e) 92

Q30. 28, 18, ?, 37, 78, 199

(a) 20 (b) 16 (c) 22

(d) 24 (e) 28

Q31. 103, ?, 190, 247, 313, 388

(a) 132 (b) 122 (c) 152

(d) 162 (e) 142

Q32. 79, 54, 75, 58, 71, ?

(a) 53 (b) 62 (c) 71

(d) 78 (e) 64

Q33. 162, 54, 36, ? , 48, 80

(a) 33 (b) 42 (c) 24

(d) 30 (e) 36

Q34. 4, 18, 48, ?, 180, 294

(a) 96 (b) 120 (c) 100

(d) 90 (e) 115

Q35. 14, 13, 24, 69, 272, ?

(a) 1355 (b) 1360 (c) 1365

(d) 1375 (e) 1345

Q36. 48, 216, 756, 1890, ?, 1417.5

(a) 2345 (b) 2735 (c) 2835

(d) 2745 (e) None of these

Q37. 14000, ?, 8820, 9702, 12612.6, 18918.9

(a) 7000 (b) 9800 (c) 10800

(d) 12460 (e) None of these

Q38. 8, 3, 3.5, 7.5, 23, ?

(a) 128 (b) 112 (c) 98

(d) 164 (e) 108

Q39. 30, 45, 72, 126, 252, 630, ?

(a) 2205 (b) 1890 (c) 2835

(d) 1575 (e) 2520

Q40. 12, 12, 15, 23, 38, ?

(a) 63 (b) 61 (c) 62

(d) 58 (e) 38

Q41. 68, 117, 61, 124, 54, ?

(a) 129 (b) 133 (c) 131

(d) 141 (e) 125

Q42. ?, 29, 48, 87, 154, 257

(a) 22 (b) 19 (c) 21

(d) 20 (e) 18 3

 

Q43. −21, −16, −6, 9, 29, ?, 84

(a) 50 (b) 45 (c) 54

(d) 49 (e) 64

Q44. 5, 8, 13, 20, ? , 40

(a) 23 (b) 29 (c) 25

(d) 27 (e) 26

Q45. 6, ? , 20, 30, 42, 56

(a) 8 (b) 15 (c) 13

(d) 12 (e) 11

 

Q46. 0, 6, 24, 60, ? , 210

 (a) 80 (b) 90 (c) 120

(d) 150 (e) 180

Q47. 2, 12, 30, 56, 90, ?

(a) 122 (b) 127 (c) 135

(d) 125 (e) 132

 

Q48. 3, 8, 15, 24, ? , 48

(a) 34 (b) 35 (c) 36

(d) 37 (e) 38

Q49. 16, 12, 16, 36, ?, 1188

(a)144 (b)156 (c) 150

(d)152 (e)148

Q50. 960, 720, 600, ?, 510, 495

(a) 530 (b) 535 (c) 540

(d) 545 (e) 550 4

               

ANSWERS 

 

1-B

12-D

23-B

34-C

45-D

2-C

13-D

24-A

35-A

46-C

3-A

14-C

25-E

36-C

47-E

4-C

15-C

26-E

37-B

48-B

5-E

16-C

27-C

38-E

49-E

6-A

17-C

28-D

39-E

50-C

7-C

18-C

29-A

40-C

8-A

19-C

30-C

41-C

9-B

20-C

31-E

42-A

10-A

21-B

32-B

43-C

11-C

22-A

33-E

44-B

CLICK HERE TO SEE THE VIDEO

PLAY

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page